Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
Trumpai PDF Spausdinti El. paštas

* Rūta Lee-Kilmonytė, Hollywoodo filmų ir televizijos aktorė, rugpjūčio 16 iš Lietuvos atsivežė savo senelę Liudvisę Kamandulienę, 85 metų amžiaus, kuri 1948 su savo vyru buvo ištremta į Sibirą. Ten jos vyras mirė. Rūta savo senele rūpinosi 10 metų, norėdama ją atsivežti į JAV.

* Šiais metais rugpjūčio 23 suėjo 40 metų kaip Kaune 1923 buvo surengta pirmoji lietuvių dainų diena. Tos sukakties prisiminimui į šių metų lietuvių dieną — dainų ir šokių šventėje pasaulinėje parodoje New Yorke, kuri taip pat buvo rugpiūčio 23, buvo įtraukta St. Šimkaus "Lietuviais esame mes gimę".


* Balfo dvyliktasis seimas įvyksta š.m. spalio 17-18 dienomis New Yorke. Seimu bus paminėta Balfo veiklos 20 metų sukaktis. Per tuos metus Balfas surinko ir išdalijo pašalpos už du milijonu dolerių: vieną milijoną grynais pinigais ir tiek pat gėrybėmis. Praėjusio 1963-64 vajaus metu iš lietuvių surinkta 112,406 dol. aukų.

* Jeronimo Kačinsko diriguojamas Melrose simfoninis orkestras gruodžio 6 duos koncertą lietuviams So. Bostono Liet. Piliečių Klubo salėje. Bus išpildyta M. K. Čiurlionio simfoninė poema "Miškas", Sibelijaus kūriniai (jo 100 metų gimimo sukakčiai paminėti). Programoje taip pat dalyvaus ir solistas Kazys Jakutis.

* Dail. Henriko Šalkausko individuali dailės paroda rugpiūčio 10 atidaryta Australijoje.

 

 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai