Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
"AIDAI" SKIRIA PREMIJĄ UŽ MOKSLO VEIKALĄ PDF Spausdinti El. paštas
1.    Kultūros žurnalas "Aidai", leidžiami TT. Pranciškonų, skiria premiją už lietuvių mokslo veikalą, išspausdintą atskira knyga ar periodinėje spaudoje 1955 ir 1956 metais.

2.    Premija, $500 sumoje, skiriama už humanistinių mokslų veikalą (teologijos, filosofijos, literatūros mokslų ir meno mokslo, istorijoj kalbotyros, geografijos, archeologijos, folkloro, visuomeninių mokslų ir k.).

3.    Premija nebus skaldoma tarp atskirų autorių.

4.    Autoriai arba leidėjai veikalus, paskelbtus arba rankraščiuose, komisijai atsiunčia ligi 1957 metų vasario 1 dienos "Aidų" redakcijos adresu: A. Vaičiulaitis, 304 Anacostia Rd., S.E., Washington 19, D. C. Pažymėti, kad tai siunčiama premijos komisijai.

5.    Premijos komisija bus paskelbta vėliau.

•    Lietuvių Enciklopedijos aštuntas tomas jau pasiekė prenumeratorius. Jį suredagavo dr. J. Girnius ir P. Čepėnas. Tomas apima žodžius Guadalajara — Instrumentacija. Turi 544 pusi. Redaktoriams padėjo 176 bendradarbiai, kai kurie jų parašydami ilgus ir išsamius straipsnius iš savo sričių. Iliustracijos aiškios ir švarios, kalba sklandi. Skaitant šį tomą, kaip ir ankstesnius, susidaro įspūdis, jog savo moksliniu pobūdžiu, tiksliu ir visiems prieinamu sunkių dalykų aptarimu, apsiribojimu esminiais dalykais ir kitomis savybėmis, mūsiškė enciklopedija prilygsta geriausioms enciklopelijoms, o kai kuriais atžvilgiais jas net pralenkia. Ypatingai brangūs širdžiai lituanistiniai dalykai. Jų ir šiame tome apstu. Enciklopedijos leidimo darbas eina sklandžiai. Per trumpą laiką jau beveik įpusėta. Įsidėmėtina, jog nuo šio tomo LE spausdinama tik prenumeratoriams. Dabar užsisakę, dar galės gauti visus tomus. O užsisakymo sąlygos yra labai lengvos: įmokėjusiems bent už vieną tomą visi išėjusieji tomai siunčiami iš karto. Likusios sumos mokėjimas išdėstomas užsisakiusiam priimtinomis dalimis. Vieno tomo kaina JAV 7.75 dol., visur kitur 8 dol. Užsakymai siunčiami šiuo adresu: J. Kapočius, Lietuvių Enciklopedija, 265 C st., So. Boston 27, Mass.

•    Atgaivintos Lietuvių Katalikų Mokslo Akademijos, kurios centras yra Romoje, valdybon išrinkta vysk. V. Padolskis, prel. V. Tulaba, dr. Z. Ivinskis, kun. A. Liuima, S. J. ir kun. dr. J. Vaišnora, M.I.C. Dabar pradeda kurtis Akademijos skyriai. Pirmasis įsikūrė Bostone.
 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai