Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
9 lapkritis


BRONIAUS BUDRIŪNO LIETUVIŠKOS MIŠIOS PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Algis Šimkus   
1. Mišios Šv. Kazimiero Garbei, vieno, dviejų ar mišrių balsų chorui su vargonais. "Laiškai Lietuviams" leidi nys, Chicaga, 1967, 16 psl.
2. Garbė Tau Viešpatie, mišios dviem balsam su vargonais. B. Budriūno Kūriniams Leisti Fondo leidinys Nr. 16, Los Angeles, 1972, 16 psl.
3. Mišios už Mirusius, vienam balsui. B. Budriūno K.L.F. leidinys
No. 19, Los Angeles, 1974, 16 psl.
4. Mišių Giesmės, kun. Stasio Ylos žodžiai, vienam ar dviem balsam su vargonais, B. Budriūno K.L.F. leidinys No. 7, Los Angeles, 1972, 7 psl.
5. Mišių Giesmės Nr. 11, kun. Stasio Ylos žodžiai, vienam balsui su vargonais, B. Budriūno K.L.F. leidinys No. 22, Los Angeles, 1976, 7 psl.

Bronius Budriūnas, mūsų produktingasis patriotinių kantatų, muzikinių veikalų ir plačiai žinomų dainų kompozitorius, jau ilgoką eilę metųeina judrios Los Angeles Šv. Kazimiero parapijos vargonininko ir choro vadovo pareigas. Čia jis matomai skaudžiai pajuto, kokią gilią spragą paliko kasdieninėje parapijos veikloje išjungimas iš bažnytinių apeigų per ilgus šimtmečius sukrauto neaprėpiamai gausaus ir spalvingo muzikinio lobyno, pagrįsto lotyniškais tekstais. Iš aukščiau išvardintų Budriūno leidinių matome, kad jis šią blankią tuštumą taip pat bando kiek galėdamas užpildyti. Atspausdintas jau penktasis Broniaus Budriūno lietuviškom mišiom skirtų giesmių leidinys.
Skaityti daugiau...
 
ANDRIAUS NORIMO "SANTAKA" PDF Spausdinti El. paštas
Parašė V. Kulbokas   
ANDRIUS NORIMAS: Santaka. Novelės. Išleido Draugas 1977. Viršelis G. Trečiokaitės. Tiražas 1000. Kaina 6 dol.
Novelių tematika — nuo nepriklausomybės kovų iki Vladimiro kalėjimo.

"Alytis" — nelaimingas likimas savanorio, kuris, vykdydamas uždavinį, pakliūva į bolševikų rankas, turi kovoti jų pusėje, be sąmonės pakliūva į savųjų rankas ir už išdavimą nuteisiamas sušaudyti. Išgelbėjimas pavėluotas — jis miršta nuo širdies smūgio. Pusėtiną novelę silpnina daugybė atsitiktinumų: patekimas pas bolševikus, lemtingas užmiršimas vežėjo kareivio pavardės ir pasiuntinio savųjų kariams. Kita silpnybė — ilgoki padavimai ir pasakos, novelėje neprigiję.

"Po laivu" — lengvai skaitomas dailininko nuotykis su dvynukėmis,
kurių jis neatskiria. Kad pasakotojas fantazijos žmogus, tai beveik įtikina. Tik be reikalo prisegtas ir draugo apvesdinimas.

"Maža žingsnių beliko" — Lietuvos pasiilgusiu pranašiški sapnai. Tokių sapnų žmonės sapnuodavo. Tik nelengvas uždavinys skaitytoją meniniu žodžiu įtikinti.
Skaityti daugiau...
 
ATSIŲSTA PAMINĖTI PDF Spausdinti El. paštas
Antanas Rubšys: RAKTAS Į NAUJĄJĮ TESTAMENTĄ. I dalis. "Krikščionis gyvenime knygų serijos Nr. 16, Putnam, Conn., 1978. 392 psl., 8 dol.

Stasys Yla: LIETUVIŲ ŠEIMOS TRADICIJOS. Iliustracijos Zitos Sodeikienės ir Irenos Mitkutės. Amerikos lietuvių bibliotekos leidykla, Chicago 1978. Didelio formato 180 psl., 20 dol.

Dr. jur. Martynas Anysas. KOVA DĖL KLAIPĖDOS. Atsiminimai 1927 - 1939. Spaudai paruošė dr. M. G. Slavėnienė. Įvadas dr. Juozo Jakšto. Kultūrai remti draugija, Chicago 1978. 426 psl. Knygą platina Draugas (Kaina nepažymėta).

Albinas Baranauskas: RUDENYS IR PAVASARIAI. III dalis. Liet. knygos klubas, Chicago 1978. 390 psl., 8 dol.

Jonas Balys: LIETUVIŲ KALENDORINĖS ŠVENTĖS. Tautosakinė medžiaga ir aiškinimai. Lietuvių Tautosakos lobynas VII. Išleido Lietuvių tautosakos leidykla, Silver Spring, Md., 1978. 116 psl. ir gale 10 psl. iliustracijų. Kaina 6 dol.
Skaityti daugiau...
 
AIDŲ LEIDĖJŲ BALSAS PDF Spausdinti El. paštas
Kiekvienų metų pabaigoje Aidų leidėjai prabyla į prenumeratorius šiame viršelių puslapyje. Ko nors tikrai naujo mes pasakyti neturime. Išreiškiame tik savo nuolatinį rūpestį Aidais ir prašome Jus atnaujinti prenumeratą.
Iki šiol turime pagrindo džiaugtis, nes mūsų balsas nuoširdžiai paisomas. Aidų skaitytojai ne tik atnaujina metinę prenumeratą, atsiųsdami 15 dol., bet žymi jų dalis tampa garbės prenumeratoriais su 25 dol. ir net svaresne auka. Žengiant į naujus metus, tai mus labai sustiprina ir finansiškai, ir dvasiškai. Mes vėl pajuntame, kad žurnalas yra branginamas, ir palengvėja jo leidimo bei redagavimo vargai.

Ir šių metų pabaigoje mes maloniai prašome visus prenumeratorius pasilikti su mumis Aidų leidimo žygyje: tuojau atnaujinti prenumeratą, pasinaudojant šiame Aidų numeryje įglaustu lapeliu, atlyginti prenumeratines ankstesnių metų skolas, jeigu jų būtų, ir remti žurnalą garbės prenumerata.

Dėkodami už rodomą nuoširdumą bei dosnumą, leidėjai dar nori priminti, kad su 1979 m. sausio numeriu Aidai įeina į trisdešimtuosius savo amžiaus metus Amerikoje. Šį laimėjimą buvo įmanoma pasiekti tik vieningai sielojantis kultūros žurnalu tremtyje. Be prenumeratorių talkos nebūtume nuėję tokio ilgo kelio. Mes Jūsų pagalba didžiuojamės ir su viltim žvelgiame į Aidų ateitį.

Tegul būna mums visiems laimingi 1979 metai! Tegul jie sužėri skaidriom prošvaistėm ir visoje lietuviškoje buityje!

AIDŲ LEIDĖJAI

 
Viršeliai PDF Spausdinti El. paštas
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 Sekantis > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai