Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
8 Spalis


NUMERIO BENDRADARBIAI PDF Spausdinti El. paštas
Antanas Kučas (g. 1900), isterijos daktaras, nuo 1947 dėsto Scrantono univ. JAV daugiausia atsideda Amerikos lietuvių išeivijos istorijai. Spausdinamas jo veikalas apie kun. A. Staniukyną.

Benvenutas Ramanauskas (g. 1911), pranciškonas kunigas, pranciškonų spaudos bendradarbis ir Aidų administratorius.

Raphael Sea ley (g. 1927), senųjų amžių istorikas. Istorijos studijas baigė Anglijoj Oxfordo univ. (1951) ir jas gilino Vokietijoj (Tuebingene ir Hamburge). Akademinę karjerą pradėjo Anglijoj 1954, vėliau persikėlė į JAV ir dabar profesoriauja State University of New York at Buffalo, N. Y. Vedęs poetę D. Sadūnaitę, laisvai išmoko lietuviškai žodžiu ir raštu. Pernai išvertė į anglų k. V. Krėvės "Pagundą" (The temptation). Dedamasis straipsnis yra paskaita, skaityta Toronto Lietuvių Akademikų Draugijai 1965.IV.24.
Skaityti daugiau...
 
JAUNIMO METŲ ANGOJ PDF Spausdinti El. paštas
Pasaulio Lietuvių Bendruomenės valdyba paskelbė Pasaulio Lietuvių Jaunimo Metus, kurie pradėti spalio 9 d. jaunimo kongresu Toronte. Tuo žygiu siekiama sutelkti visą dėmesį į jaunąją kartą bei jos problemas. Kviečiama talkon organizacijos, parapijos, spauda, radijo - valandėlės ir paskiri asmenys. Be kitų kilnių užmojų, norima "uždegti jaunimo dvasią naujiems darbams, polėkiams ir pasiryžimams."

Iki šiol buvo įprasta metus skirti garsiems įvykiams bei garbingiems asmenims. Jaunimo Metai yra naujas dalykas, bet nešąs daug šviesių vilčių, jeigu visos svarbiosios problemos bus tinkamai gvildomos ir jeigu jaunimo dvasią pasiseks uždegti kilniems pasiryžimams.
Skaityti daugiau...
 
VIRŠELIAI PDF Spausdinti El. paštas

 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 Sekantis > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai