Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
3 kovas


VILNIUS TAUTOS DAINOSE PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Mažiulis Antanas   
Įvairios literatūros rinktinės daugelio labai mėgstamos. Jų turime nemaža ir mes, tiek Lietuvoje, tiek ir svetur leistų. Turėjome vieną kitą ir atskiriem poreikiam, kur buvo įjungta ir mūsų tautosaka kaip neatskiriama literatūros dalis. Taip pat Lietuvoje buvo ir atskirų dainų rinktinių, kartais ir atskiroms sritims, pvz. Jonas Pakalniškis (A. Bruožis), Klaipėdiškių dainos 1908; Iš Mažosios Lietuvos tautosakos 1937; Vilniaus krašto lietuvių tautosaka 1938 ir t.t. Neseniai sulaukėme ir dainuotinės tautosakos atrinktinės, kuri visa pažymėta Vilniaus ženklu — Vilnius lietuvių liaudies dainose (paruošė Gražina Krivickienė -Gustaitytė, Čikaga 1970, 384 psl., kaina 5 dol.). Vilnius priklauso prie nedaugelio Europos miestų, kuris minimas ne vien lietuvių, bet ir jų kaimynų dainose. Tai liudija jo neeilinę ir tikrai išskirtinę reikšmę Vidurio ir Rytų Europoje.
Skaityti daugiau...
 
ATSIŲSTA PAMINĖTI PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Red.   
Dr. Pranas Skardžius: ANKSTYVESNE IR DABARTINĖ LIETUVIŲ BENDRINĖS KALBOS VARTOSENA. Pedagoginio lituanistikos instituto leidinys Čikagoj 1971. Mecenatas — Liet. tautinis akademinis sambūris. 77 psl.
J. Augustaityte - Vaičiūnienė: RŪPESTIS. Eilėraščiai. Išleido J. Karvelis Čikagoj 1970. 131 psl., kaina 3.50 dol.
Juozas Tininis: DAILININKO ŽMONA. Romanas. Lietuviškos knygos klubo leidinys Čikagoj 1970. Aplankas G. Vaitienės. 218 psl., kaina 5 dol.
Karole Pažėraite: ANAPILIO PAPĖDĖJE. Romana.3( Lietuviškos knygos klubo leidinys Čikagoj 1971. Aplankas G. Vaitienės. 280 psl., kaina 5 dol,
Skaityti daugiau...
 
„AIDŲ" GARBĖS PRENUMERATORIAI IR RĖMĖJAI PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Red.   
„AIDŲ" GARBĖS PRENUMERATORIAI
Po 20 dol.: H. Krikščiūnas, EI Dorado Hills, Calif.; K. Pabedinskas, Oak Park, 111.; K. G. Ambrozaitis, M.D., Chesterton, Ind.; P. žemaitis, M.D., Ply-mouth, Mich.; J. Vidmantas, Elizabeth, N.J.

"AIDŲ" RĖMĖJAI
G. Budrytė, Ad. P. Jasas, J. Senkus, J. Vailokaitienė, A. K., Chicago, 111.; Ant. Gailiušis, Cleveland, Ohio; J. Adomaitis, La Salle, Que., Canada; Dr. V. Didžys, Altona, Via, Iz. Gestartas, Essendon, Via, J. Juška, Altona, Via, Iz. Kaunas, Mitcham, Via, Australia.

"AIDŲ" administracija nuoširdžiai dėkoja visiem žurnalo rėmėjam.
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 Sekantis > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai