Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
3 kovas



ĮVYKIAI PDF Spausdinti El. paštas
• PLB Valdyba, JAV LB Centro Vald. ir Kanados LB Krašto Valdyba, susirinkusios 1959 m. sausio 24 d. bendro posėdžio Toronte, Kanadoje, ir apsvarsčiusios aktualiuosius Lietuvių Bendruomenės klausimus ir reikalus sutarė:
1.    Pabrėžti Lietuvių Bendruomenės uždavinių ir siekimų prasmę ir reikšmę. Tai kova dėl Lietuvos laisvės bei nepriklausomybės ir tautinės dvasios bei gyvybės išlaikymas.
2.    Šiems tikslams siekti reikia visų lietuvių jėgų, pastangų bei pasiaukojimo. Lietuvių Bendruomenė, tvarkydamosi demokratiniais principais, jungia lietuvius tautinio solidarumo pagrindu ir kviečia visus joje aktyviai reikštis.
3.    Nesikišdama į lietuvių politinių srovių tarpusavius santykius, Lietuvių Bendruomenė tačiau apgailestauja laisvinimo pastangų susiskaldymą, žalingai taip pat atsiliepiantį Bendruomenės gyvenimui bei darbui, pasisako už reikalą turėti vieną Lietuvių Tautos vardu kalbančią politinę vadovybę ir sveikintų politinių veiksnių konsolidavimąsi šia  linkme.
4.    Posėdyje buvo aptarti Kultūros Tarybos sudarymo pagrindai. Spaudos dienos įvedimas, Tėvynės bibliotekos kūrimas, lietuviškai nekalbančių liet. organizavimosi galimybės, PLB Valdybos leidinio bei biuletenio ir kiti reikalai.
Pabrėždamas finansų reikšmę gyvybiniams LB reikalams atlikti, posėdis   skatina visus   LB   dalinius ir organus kreipti reikiamą dėmesį į tautinio solidarumo įnašų telkimą iš kaip galima didesnio lietuvių skaičiaus ir kitus pajamų šaltinius.
•    "Aidų" mokslo premijos komisiją sudaro: dr. L. Andriekus, dr. P. Skardžius, V. Trumpa, dr. VI. Viliamas ir dr. R. Zalubas. Komisijai pristatyti 8 veikalai, iš kurių trys — rankraščiai. Premija bus paskirta gegužės ar birželo mėnesį. Praeityje "Aidų" mokslo premijas yra laimėję šie asmenys: dr. A. Maceina, dr. Z. Ivinskis, dr. J. Girnius, dr. J. Grinius ir dr. A. Šapoka. Premijos dydis yra 500 dolerių. "Aidų" premijos skiriamos pamečiui: vienais metais — už mokslo veikalus, o kitais — grožinės   literatūros.
Skaityti daugiau...
 
Rėmėjai, leidėjai bei skelbimas PDF Spausdinti El. paštas
AIDŲ GARBĖS PRENUMERATORIAI
 
Dr. St. Petrauskas, kun. J. Pragulbickas, Pr. Kudulis — Elizabeth, N.J.; Bronė Diemonienė, Brooklyn, N. Y.; kun. Pr. Geisčiūnas, Fromberg. Mont.; kun. Jonas Svagždys, Brockton, Mass.; Pranas Averka, So. Boston, Mass.; Balys Vitkus, Chicago, III.; Sigutė Zubrickaitė, Toronto, Ont., Canada.

"AIDŲ" RĖMĖJAI
Z. Valavičius, Chicago, III.; V. Vaičiūnas, Detroit, Mich.; Ona Lukoševiėiūtė. Brooklyn, N. Y.; Juozas Pažemėnas, Queens Village, N.J.; VI.  Braziulis,  Myk. Venclauskas, Cleveland,  Ohio.
"AIDŲ" administracija visiems nuoširdžiai dėkoja.

Skaityti daugiau...
 
Viršeliai PDF Spausdinti El. paštas

 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 Sekantis > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai