Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
Trumpai PDF Spausdinti El. paštas

SKULPTORIUS ANTANAS MONČYS
Rugsėjo 12 d. Clevelande, Gallery International, atidaryta skulptoriaus A. Mončio skulptūros darbų paroda. Apie lietuvį skulptorių Prancūzų Aka demijos narys Daniel Rops yra taip pasakęs: "Antano Mončio skulptūrų vertingumas ir modernus originalumas jau gerai žinomi, kadangi jo darbų turi įvairūs muziejai ir privatūs kolekcionieriai". A. Mončio skulptūrų turi muziejai: Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir J. A. V.


Drauge su A. Mončiu Clevelande savo paveikslus išstatė ir dailininkas Alfonsas Dargis, gyvenąs Rocheste-ry, N. Y. Jo darbų turi įsigiję tokie muziejai: Philadelphijos Meno Muziejus, Dalias Meno Muziejus, Huntingtono galerija Vakarų Virginijoje, Bostono Meno Muziejus ir New Yorko Modernio Meno Muziejus.
A. Mončio ir A. Dargio parodos uždarytos spalio 15 d.

* Darbininko laikraščio koncerte spalio 11 šv. Tomo salėje Woodhavene dainavo du Worcester, Mass., gimę solistai—kontraltas Lilija Mernikaitė ir baritonas Kazys Jakutis. Akompo-navo John Rayburn. Lilija Mernikaitė šiuo metu gyvena New Yorke ir gastrolioja visoje Amerikoje su įvairiais koncertais. Kazys Jakutis dainuoja San Francisco, Calif., operoje.

 
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai