Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
1 sausis


ATSIŲSTA PAMINĖTI PDF Spausdinti El. paštas
Mykolas Krupavičius: KUNIGAS DIEVO IR ŽMONIŲ TARNYBOJE. Išleido Lietuviškos Knygos Klubas Čikagoje 1961 m. Spausdino Draugo spaustuvė. 723 p.
J. Augustaitytė-Vaičiūnienė; ANT AUKURO LAIPTŲ. Išleido Terra. 112 p.
Alfonsas Tyruolis: SACRA VIA. Romos sonetai. Išleido Ateitis. Chicago, 1961. 77 p. Kaina $1.50.
Antanas Baranauskas: ANYKŠČIŲ ŠILELIS. Iliustravo Pranas Lapė. Išleido Romuva. New York, 1961. Kaina $5.00.
Stasys Antanas Bačkis: KATALIKŲ BAŽNYČIOS DOKTRINA APIE TAUTŲ APSISPRENDIMO TEISĘ. Atspaudas iš "Suvažiavimo darbų" IV t. 49-66 p. Roma, 1961.
Dr. Alfonsas šešplaukis: ADAM MICKIEWICZ AND LITHUANIA. 16 p.
Stepas Zobarskas: THE MAKER OF GODS. Ten Lithuanian stories. Voyages Press. New York, 1961. 131 p. $3 00.
Skaityti daugiau...
 
Popiežiaus žygiai PDF Spausdinti El. paštas
Parašė L. A.   

Kai buvo išrinktas dabartinis popiežius, mažai kas iš jo tikėjosi didelių žygių. Atrodė, kad šis senyvo amžiaus žmogus pastatytas užpildyti tuščiai vietai, iki ateis kiti rinkimai su platesnėmis kandidatų galimybėmis. Taip maniusieji smarkiai apsiriko. Popiežius Jonas XXIII nuo pat pirmos išrinkimo dienos pasirodė tvirtas ir veiklus. Jis, žengdamas į 80-tus metus, ėmėsi net tokio žygio, kuris gąsdintų ir vidurinio amžiaus žmogų. Cia labiausiai turime galvoje visuotinį Bažnyčios susirinkimą. Bet negalima pamiršti ir kitų popiežiaus darbų, kurie iš paviršiaus gali atrodyti daugiau kasdieniški. Tai Jono XXIII kalbos bei raštai įvairiausiomis progomis. Šis senas popiežius ne be pagrindo stebina savo gyvu sąmojum, gilia įžvalga į gyvenmią ir praktiškais sprendimais. Cia trumpai dirstelsime tik Jjo kalėdinę kalbą ir susirinkimo paskelbimo bulę.
Skaityti daugiau...
 
Trumpai PDF Spausdinti El. paštas
* Lietuvių Religiniui Kongresui ruošti Niujorke sudarytas komitetas. Jo pirmininkas — prel. Jonas Balkonas, vicepirm. — kun. N. Pakalnis ir kun. J. Aleksiūnas, ižd. — kun. L. Jankus, sekr. — kun. V. Dabušis ir kun. S. Raila. Kongresas ruošiamas 1964 m. pasaulinės parodos proga. Kongresui rengti komiteto adresas: 225 No. 5th St., Brooklyn 11, N. Y.

* Lietuvos atstovybė prie Vatikano persikėlė j kitus namus. Dabartinis adresas: Legatione di Lituania pres-so la Santa Sede, Via Aldega 2, Roma, Italy.

* Gruodžio 10 d. Brooklyne paminėta lietuvių pranciškonų vienuolyno įsikūrimo dešimtmetis. Paminėjime -vakarienėje dalyvavo Niujorko apylinkės dvasininkai ir apie 400 svečių. Pagrindines kalbas pasakė prel. J. Balkūnas, kun. N. Pakalnis ir pranciškonų provincijolas. Meninę programą atliko sol. L. Juodytė ir akt. Algis žemaitaitis. Vienuolynas įkurtas lietuviškai spaudai puoselėti. Cia išeina "Aidai", "Darbininkas", "Li-tuanus", "Šv. Pranciškaus Varpelis", "Karys", "Sportas" ir kitokių periodinių ir neperiodinių leidinių.

 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Sekantis > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai