Vytautas Bieliauskas

Kazimieras
Bradūnas

Jonas
Grinius

Paulius
Jurkus

Antanas
Vaičiulaitis

Juozas
Girnius

Leonardas
Andriekus

 
   
 
2 vasaris


BENDRUOMENĖS IR ORGANIZACIJŲ KLAUSIMU PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Stasys Barzdukas   
Atsiliepiant į "Varpo" mintis
Retai tepasirodo Varpas. Vos vienas numeris per metus. Bet jo ''Gyvenimo ir idėjų" skyrius stengiasi pasisakyti aktualiaisiais mūsų klausimais bei reikalais. Vartome 1969 pasirodžiusį 9 numerį ir džiaugiamės tomis pozityvios nuotaikos mintimis, kuriomis vertinama tautinė mūsų bendruomenė, organizacijos, spauda, paskiri asmenys. Kai kurie minčių atspalviai reikalingi išsiaiškinimo, pasitikslinimo, tad mielai jungiamės į dialogą.

Skaityti daugiau...
 
AUSTRALIJOS LIETUVIŲ DIENOS PDF Spausdinti El. paštas
Parašė A. Zubras   

Australijos Lietuvių Bendruomenė pradžioje kas metai, o po 1952 kas dveji išrenka apylinkėmis krašto tarybos atstovus, kurių suvažiavimas yra vyriausias organizacijos organas, renkąs krašto valdybą ir kitus vykdomuosius veiksnius. Nuo 1954 kartu toje pačioje vietoje pravedama siauresnio ar platesnio masto kultūrinė - meninė programa. Laikas — Kalėdų šventės. Mat, čia tuo metu yra vasara, o mokyklos, įstaigos bei daugelis darboviečių atostogauja, 1970-1971 metų sąvartoje, gruodžio 26-31, tokios Lietuvių dienos vyko Melbourne. Jos buvo jubiliejinės — 20 metų ALB organizacijai.

Skaityti daugiau...
 
BALTIJOS STUDIJŲ II KONFERENCIJA PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Baltas   

Baltijos studijų II konferencija buvo sušaukta San Jose, šalia San Francisco, 1970 lapkričio 26-29. Ji buvo vadinama antroji, kadangi laikoma tęsiniu konferencijų serijos, prasidėjusios 1968 Marylando universitete. Pirmąją konferenciją iniciatyvos sušaukti ėmėsi i agresyviausieji iš baltų — mūsų broliai latviai. Amerikos Latvių są junga, kuri ką tik buvo pravedusi daugiatūkstantinį vajų, stipriai tą savo iniciatyvą parėmė pinigais. Pirmosios konferencijos rezultatas buvo Draugijos baltų studijoms skatinti (Association for the Advancement of Baltic Studies) įkūrimas.

Skaityti daugiau...
 
LIETUVIŠKOS ARCHITEKTŪROS KLAUSIMU PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Jurgis Gimbutas   

Prisimenant ALIAS vasarnamio konkursą

Praėjusiųjų metų pavasarį lietuvių inžinierių ir architektų sąjungos suvažiavimo proga Toronte buvo pravestas lietuviško vasarnamio projektų konkursas. Jame dalyvavo tik penki architektai, atsiųsdami šešis projektus. To konkurso darbus labai jau kritiškai vertino Algimantas Banelis "Aidų" Nr. 9. Architektams priklauso teisė detaliau panagrinėti tų konkursinių vasarnamių planus bei fasadus ir vienaip ar kitaip vertinti jury komisijos sprendimą. Man, kaip lietuvių kaimo etnografinės architektūros mylėtojui, tasai vasarnamio konkursas rūpi, kaip dar vienas kvalifikuotų architektų bandymas prieiti prie lietuviškosios architektūros klausimo naujais projektais.

 

Skaityti daugiau...
 
MUSŲ BUITYJE PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Administrator   

Sausio 19 pasiekė viešumą žinia, kad Vilniuj nuteistas sušaudyti Vytautas Simokaitis, o jo nėščia žmona Gražina (Mickutė) nuteista 3 metams kalėti už tai, kad lapkričio 9 bandė pakelėj iš Vilniaus į Palangą nukreipti lėktuvą švedijon. Jau kitą dieną Bostone ir New Yor-ke buvo surengtos pirmosios protesto demonstracijos. Kitose kolonijose jos vyko savaitgaliu. Telegramomis kreiptasi į popiežių, JAV prezidentą ir kitus autoritetingus asmenis, kad šie savo ruožtu padėtų gelbėti V. Simokaičio gyvybę. Vėliau atėjo žinia, kad mirties bausmė V. Simokaičiui buvo pakeista 15 metų kalėjimo.

Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 Sekantis > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
Sukurta: Kretingos pranciškonai